Android 4.1 (Jelly Bean) – wat is er nieuw?

Door: admin, 27-10-2012 over de Samsung Galaxy Ace 2 Samsung Galaxy Ace Plus Samsung Galaxy Beam Samsung Galaxy Note Samsung Galaxy S Advance Samsung Galaxy S2 Samsung Galaxy Tab 2 7.0 Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus

Android 4.1 - Jelly BeanIn de aankomende weken zullen de eerste toestellen in Nederland een update verwachten naar Android 4.1 (Jelly Bean). Waar de stap van Android 2.3 naar Android 4.0 eigenlijk nog niet zo groot was, zal het verschil tussen Android 4.0 en Android 4.1 wel degelijk grote verschillen bevatten. Alhoewel wij nog niet echt konden werken met een Android 4.1 smartphone hebben wij op het internet gespeurd naar de wijzigingen die Google heeft aangebracht in hun mobiele besturingssysteem.

Interface

De overstap naar Android 4.1 zal voor gebruikers van een Samsung Galaxy S2 of Galaxy Note 2 direct opvallen. De interface zal qua design wijzigen en krijgt meer de look-and-feel van de huidige Samsung Galaxy S3. Hiermee lijkt Samsung het gaat toch weer een beetje te willen dichttrekken tussen de verschillende smartphones. Daarnaast heeft Google erg hard gewerkt aan de interface om deze nog soepeler te laten lopen. Binnen het ontwikkelteam van Google Android was er zelfs een projectgroep genaamd Project Butter. Ook is er een Easy-mode beschikbaar waardoor het nog eenvoudiger wordt om de homescreens makkelijker in te delen. De nieuwe Nature UX lockscreen – met een rimpelend-water-effect is ook van de partij, evenals Google Now, en het aangepaste multi-task menu. Aan de bovenzijde van het scherm zullen we nog steeds de bekende icoontjes zien zoals 3G of WiFi. Het icoontje voor de accu kan in deze versie via instellingen eventueel weggehaald worden indien dat gewenst is. Wanneer je op de Home-knop klikt, vanuit de homescreen, ga je direct naar alle applicaties die momenteel draaiende zijn.

Applicaties

Alhoewel het nog niet helemaal duidelijk is welke applicaties nu nieuw zijn in Jelly Bean is het al wel duidelijk dat Google veel aandacht heeft besteed aan de internetbrowser. Deze lijkt nu een heel stuk soepeler te lopen en is ook een stuk gebruiksvriendelijker. Ook het zoomen en scrollen op een website is een heel stuk soepeler en dat is in de huidige browser nog wel eens een issue. Ook de Lockscreen-app is weer verder uitgebreid, waarbij er een mogelijkheid is om bepaalde applicaties op de voorgrond van de Lockscreen te laten draaien. Hierdoor hoef je dus niet het toestel compleet te ontgrendelen om even een WhatsApp te sturen of om even op Facebook te kijken. Deze applicaties kun je zelf helemaal naar wens toevoegen en verwijderen via de instellingen. Ook de applicatie voor de camera is licht gewijzigd voor mensen die het gewend zijn om met de Galaxy S2 te fotograferen. Zo zitten er aan de zijkant van het scherm wat meer mogelijkheden om de camera goed in te stellen.

Grote wijziging?

Voor gebruikers van smartphones, behalve de Samsung Galaxy S3, zal dit inderdaad een grote update zijn met veel wijzigingen en verbeteringen. Vooral de snelheid waarmee zodadelijk door het menu gescrollt kan worden zal zeker iedereen gaan aanspreken. Ook de interface is weer erg mooi om te zien en hiermee lijkt Samsung ook een beetje afscheid te willen nemen van hun eerste generatie TouchWiz-interfaces en zich gaan richten op meer interactie en animatie tijdens het gebruik van een smartphone. De update zal in de aankomende weken door Samsung worden uitgerold. De update kan via Kies worden geinstalleerd en degene met een simlockvrij toestel zullen het eerste aan de beurt zijn. Gebruikers met een toestel met simlock zullen nog even geduld moet hebben, want in dat geval moet de update vanuit de provider komen.

Update 16 januari 2013

Tot op de dag van vandaag wachten we nog steeds op de update naar Android 4.1 (Jelly Bean), maar Samsung heeft aangekondigd dat de uitrol in februari zal gaan starten. Hierbij zal de uitrol in Singapore beginnen en zich langzaam richting Europa gaan begeven. Het updaten moet via het programma Kies van Samsung, en de update zal dus niet over-the-air beschikbaar komen. Dit heeft mede te maken met de grootte en het groot aantal wijzigingen in de software en indelingen van bestanden. Wanneer de update wordt gestart moet je ongeveer rekening houden met een uur waarin de telefoon niet gebruikt kan worden.
Deel het met je vrienden!Reacties op "Android 4.1 (Jelly Bean) – wat is er nieuw?"

Er zijn tot nu toe nog geen reacties reacties geplaatst. Reageer ook!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2015 SamsungGalaxy.info SamsungGalaxy.info heeft geen banden met Samsung